Bakanlığımız ile Hacettepe Üniversitesi arasında imzalanan “Geleceğin Sınıfını Tasarlama İş Birliği Protokolü” kapsamında, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından çalışılan Tasarım Beceri Atölyeleri final projelerinin en iyileri belli oldu.

En iyi projelerin sergilendiği ödül töreni Ankara Holiday Inn Hotel’de gerçekleşti.

İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı’nın ev sahipliğini üstlendiği sergi ve ödül törenine Hacettepe Üniversitesi üst düzey akademisyenleri Bakanlık bürokratları, UNICEF Türkiye Eğitim Şefi, proje sahibi öğrenciler ve aileleri katılım sağladı.

İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Umut GÜR yaptığı açılış konuşmasında, üniversiteler ve diğer kurumlarla çalışmanın önemini vurgulayarak, daha yüksek katma değerli ürünlerin ortaya çıkmasının, kurumların bilgi birikimleri ve becerilerinin birleştirilmesiyle mümkün olacağını söyledi.

Gür, eğitimin hayat boyunca devam eden bir süreç olduğunu aktararak, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretimi de birbirinden ayırmadan bir bütün olarak ele almamız ve beraber iş birliği yapmamız bizi daha doğru sonuçlara götürecektir” diye konuştu.

İş birliğinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Gür, ortaya çıkan tasarımlarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Başarılı Projeler Ödüllendirildi

Başarılı projelerin ödülleri İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Umut GÜR tarafından takdim edildi. Ardından tüm öğrencilere başarı sertifikaları MEB bürokratları ve UNICEF Türkiye Eğitim Masası Şefi tarafından verildi.

UNICEF Türkiye eğitim masası şefi Sayın Brenda HAIPLIK konuşmasında Tasarım Beceri Atölyelerinin Türk Eğitim sistemine büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Etkinlik öncesinde yaptıkları pilot okul ziyaretlerinden bahseden Haiplik, öğrencilerin bu atölyelerde çıkardıkları ürünler karşısında çok etlendiklerini ve UNICEF olarak Tasarım Beceri Atölyelerine katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını söyledi.

Türkiye Genelinde Çalışmalar Devam Etmekte

Tasarım Beceri Atölyeleri Teknik Koordinatörü Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanı Sayın Erkan HALICI konuşmasında Bakanlığımızın bu önemli çalışmasına sağladıkları katkılardan dolayı Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü akademisyenleri ve öğrencilerine teşekkürlerini iletti ve yapılan çalışmaların gelecek nesiller için çok büyük önem taşıdığını vurguladı.

Atölyelerin 81 il genelinde yaygınlaştırılması için İnşaat ve Emlak Dairesi olarak çalışmalarına aralıksız devem edeceklerini, yeni eğitim- öğretim yılında çok sayıda Tasarım Beceri Atölyesini okullarda görmek istediklerini ifade etti.

İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Umut GÜR Ödül Töreninin ardından tüm öğrenci projelerini inceledi. Yapılan projeler hakkında gerek akademisyenlerden gerekse proje sahibi öğrencilerden bilgiler aldı.

İzle Öğren!

İzle Öğren!

Tasarım Beceri Atölyeleri 

Şimdi Evinde!